Vid 21:30-tiden på söndagskvällen påträffades en man i 20-årsåldern skjuten i det tills nyligen som ”särskilt utsatt område” klassade bostadsområdet Hageby i Norrköping.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus med skottskador i överkroppen. Platsen spärrades av för teknisk undersökning och på måndagen fortsatte polisinsatsen med bland annat genomsökning av området med vapenhund.

Ingen person har gripits för dådet som av polisen rubriceras som försök till mord. Man har enligt uppgift heller inte någon misstänkt för brottet.

Huruvida den skjutne mannen är känd av polisen sedan tidigare eller om man misstänker att brottet är gängrelaterat och eventuellt kopplad till ett nyligen genomfört sprängdåd i området eller det mordförsök som begicks där i mitten på januari är uppgifter som polisen i nuläget inte vill lämna ut.

Polisen efterlyser vittnen till händelsen. Den som gjort iakttagelser ombeds ringa 114 14.

Tidigare ”särskilt utsatt område”

Den invandrardominerade och problemtyngda stadsdelen Hageby där gårdagens skjutning inträffade var tills nyligen klassat av polisen som så kallat särskilt utsatt område. Det avfördes förra året från listan efter en bedömning om att situationen i området beträffande kriminalitet och antisocialitet förbättrats något.