57-åriga Yvonne, bosatt på fashionabla Östermalm i centrala Stockholm slog natten mot den 1 oktober i år en yxa i huvudet på sin sovande sambo Thomas. Nu döms hon av Stockholms tingsrätt till åtta års fängelse. Yvonne döms även för olaga hot efter att ett par dagar tidigare gjort utfall med en kniv mot sambon.

Sambon överlevde yxhugget men fick opereras akut på sjukhus. Vid knivattacken den 29 september undkom Thomas utan fysiska skador.

Yvonne och Thomas har enligt domen varit ett par i 32 år och har tre barn tillsammans. Nyligen träffade dock Thomas en annan kvinna och paret har legat i separation och tills den är klar haft skilda sovrum.

LÄS MER: Kvinna slog sambo i huvudet med yxa – häktas

Yvonne ska till följd av detta ha blivit psykiskt instabil och hotat att ta livet av sig. Men i stället har hon attackerat sambon. Yvonne hävdar dock att hon ska ha gått i sömnen vid båda tillfällena, en förklaring som tingsrätten inte finner trovärdig, i synnerhet som Yvonne efter yxattacken gömt vapnet och försökt städa bort bevisen i form av blodiga lakan.

Yvonne döms även att betala ett skadestånd till Thomas på 131 875 kronor.