Drygt 250 politiker och kändisar i Frankrike har undertecknat ett upprop där man fördömer ”den nya antisemitismen” som breder ut sig i Frankrike. Viktigt att agera ”innan Frankrike inte längre är Frankrike”

Med ”nya” avses växande judehat i Frankrike och många andra västeuropeiska länder, inklusive Sverige, som en konsekvens av den stora invandringen från muslimska länder där antisemitismen sedan urminnes tider är djupt rotad i religionen och kulturen.

Bland dem som skrivit under uppropet finns den tidigare presidenten Nicolas Sarkozy, den världsberömde skådespelaren Gérard Depardieu och den lika världskände sångaren Charles Aznavour.

Av för Samhällsnytt okänd anledning saknas Marine Le Pens namn på listan. Hon anses annars vara en av de politiker i Frankrike som gått i främsta ledet i kampen mot landets invandringsrelaterade muslimska antisemitism.

I uppropet pekar man specifikt ut den muslimska extremism som drabbat Frankrike hårt på senare år med ett flertal blodiga terrordåd och brutala mord och manar till handling:

”Vi kräver att kampen mot detta demokratiska misslyckande – antisemitismen – blir en nationell angelägenhet innan det är för sent. Innan Frankrike inte längre är Frankrike”, skriver man i sitt manifestet, som på lördagen publicerades i Le Parisien.

LÄS MER: 85-årig Förintelseöverlevare våldtagen, knivhuggen och ihjälbränd

Ett flertal färska exempel på det nya judehat som plågar Frankrike ges, bland annat tortyrmordet i slutet av mars på en 85-årig kvinna i Paris som överlevt de nazistiska koncentrationslägren under andra världskriget, men inte den muslimska antisemitismen i Frankrike. Hon våldtogs och knivhöggs elva gånger av två muslimska grannar som därefter iscensatte en improviserad krematorieugn genom att tända eld på hennes kropp.