På lördagskvällen klockan 18:30 larmades polisen till en restaurang i småländska Gislaved. Detta då ett rånförsök ägt rum. En 60-årig restaurangbesökare avled på platsen efter att ha fått allvarliga skador av ett tillhygge.

Tre maskerade gärningsmän ska enligt uppgift ha rånat restaurangen. Enligt ännu ej bekräftade uppgifter ska den 60-åriga mannen försökte stoppa rånet men dödades av gärningsmännen, som sedan ska ha åkt iväg på cykel.

Polisen har på söndagsmorgonen ännu ingen misstänkt.

I de första larmen om rånmordet uppgavs att de maskerade gärningsmännen var beväpnade med macheteliknande knivar, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Polisen vill dock inte gå ut med uppgifter om vilken typ av vapen gärningsmännen använde.

– Vi kommer i nuläget inte lämna några uppgifter om tillhygget då vi inte har hört alla vittnen än och vi vill inte riskera att påverka dem, sade polisens presstalesperson Monica Bergström till SVT.

En stor del av Gislaveds torg och en gågata spärrades av under kvällen. Polisen påbörjade även förhör med vittnen och inledde en brottsplatsundersökning.

Man vet inte huruvida gärningsmännen kom över några pengar eller andra värdesaker vid rånförsöket.

– Det är helt galet det som hänt, att nån ska förlora livet för ingenting. Han som driver stället säger att det är kontantlöst. Inte en krona ska de fått med sig, berättar en gäst.

Kommunen öppnar sitt kriscenter – i Gislaveds kommunhus – klockan 13.00 på söndagen för invånare som behöver prata om det som skett.

Artikeln är uppdaterad