På onsdagen omkring klockan 17 ringde det på dörren hos en kvinna i 90-årsåldern. När hon öppnade stod en ung kvinna utanför som sade sig representera hemtjänsten och bad om ett glas vatten.

Den äldre kvinnan boende i Malmö släppte in personen och bjöd på ett glas vatten i köket. Därefter satte de sig ned vid köksbordet och började prata, rapporterar Lokaltidningen.

LÄS ÄVEN: Polisen varnar för våg av åldringsbrott – ”Öppna inte dörren, släpp inte in någon”

En kort stund senare reste sig plötsligt den okända kvinnan och sade att hon måste bege sig till nästa vårdtagare. Kvinnan som bodde i lägenheten upptäckte sedan att ett flertal smycken däribland ringar och halsband var försvunna.

20:e åldringsbrottet sedan 1 mars
Enligt Calle Persson, presstalesperson vid Malmöpolisen, arbetar man efter teorin att kvinnan inte var från hemtjänsten. Han poängterar även att denna typ av brott när man distraherar äldre personer och sedan stjäl deras värdesaker förekommer allt oftare.

– Detta är tyvärr ett ganska vanligt tillvägagångssätt vid åldringsbrott. Med största sannolikhet gick en annan gärningsperson in i bostaden under tiden som kvinnorna satt i köket och stal värdesakerna, säger Persson.

Det finns ingen misstänkt för brottet som uppges vara det 20:e åldringsbrottet som har anmälts i polisregion Syd sedan 1 mars.

LÄS ÄVEN: Bestal 90-årig kvinna på 19 000 kronor – Polisen släpper bild på efterlysta åldringsbrottslingar