82-aring-misshandlad-bo
Utrikes

Bröt ryggen på 82-årig cancersjuk och flydde skrattande – nyhet om brutala överfallet viral i sociala medier

Publicerad 10/1/2018
Annons

”Hitta det avskum som våldsamt attackerade och rånade denna utsatta man.” Så rubriksatte brittiska Metro en artikel där man rapporterade om ett brutalt misshandelsrån, begånget mot en 82-årig man av ett gäng bestående av tre män. Händelsen inträffade för ett år sedan men har nu fått en viral spridning i sociala medier.

Den brittiska polisen gick ut med övervakningsbilder på gärningsmännen på vilka man kunde se hur de skrattande sprang från brottsplatsen efter att ha misshandlat och rånat 82-åringen. Den åldrige mannen, som lider av Parkinsons sjukdom och cancer var ute och promenerade på Sussex Road i Newham i östra London när han överfölls, misshandlades svårt och bestals på sina smycken.

Rånartrion bröt bland annat 82-åringens ryggrad på tre ställen. Skadorna uppstod när en av männen höll fast offret medan en av de andra riktade hårda slag mot dennes rygg och armar.

Den gamle mannen slogs sedan till marken och bestals på ett guldhalsband och en dyrbar klocka. Trion lämnade därefter platsen springande. Det är oklart om de senare kunde gripas och lagföras.

82-åringen, som enligt sin son och dotter var en person som tyckte om att röra sig utomhus, skadades så allvarligt att han aldrig mer under återstoden av sitt liv kan gå ut på egen hand. Efter misshandeln blev mannen sängliggande och man fick göra en tracheotomi och koppla en slang till en maskin för att hjälpa honom att andas. Mannen har släktingar på Cypern som han efter misshandeln inte längre kan resa och besöka, något han tidigare brukade göra ett par gånger om året.

Sonen och dottern sade sig vara förfärade över hur någon kunde göra något sådant mot en gammal och sjuk man och dessutom finna nöje i och skratta åt vad de gjort.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
999Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons