Den 13-årige pojke som misstänks för förra veckans mordförsök på en nioårig flicka i Skellefteå kan vara äldre än han påstås vara. Det berättar kammaråklagare Andreas Nyberg, som leder förundersökningen, för flera medier.

Nyberg säger till TV4 att brottsrubriceringen i målet, förutom försök till mord, nu även är grov våldtäkt mot barn. Den svårt skadade flickan är fortfarande på sjukhus och har ännu inte kunnat höras.

Kan vara straffmyndig

Åklagaren säger till flera medier att den misstänkte 13-årige pojkens ålder är osäker, och att det är möjligt att han i själva verket är straffmyndig.

LÄS ÄVEN: Nioårig flicka utsatt för brutalt mordförsök i Skellefteå

– Det är ett personnummer som säger att personen är under 15 år, men det finns uppgifter i utredningen som gör att man kan misstänka att han är fyllda 15 år och det är någonting vi utreder, säger Nyberg till tidningen Norran.

Utredarna arbetar nu med att hämta in dokumentation för att klarlägga pojkens verkliga ålder. Dessutom kommer en medicinsk åldersbedömning göras av honom.

Från Etiopien

Den misstänkte pojken och hans familj kom till Sverige från Etiopien sommaren 2017. Pojken anklagas för att ha gett sig på fler flickor och unga kvinnor i Skellefteå.

Förra sommaren misstänks han för ett överfall mot en vuxen kvinna i staden. Sista juni i år beviljades han permanent uppehållstillstånd i Sverige.

LÄS MER: Fick permanent uppehållstillstånd en vecka innan brutala mordförsöket på flicka i Skellefteå