Ett äldreboende i huvudstaden har ingen fungerande gårdsbelysning sedan december eftersom ingen prioriterar att byta glödlampor. Trots mängder med felanmälningar skyller det kommunala fastighetsbolaget istället på julledighet och sjukdomar.

Det är vårdtagare vid Tranebergs äldreboende i västra Stockholm som tvingas gå i mörker på kvällarna på grund av att det kommunala fastighetsbolaget Micasa Fastigheter är ointresserade av att åtgärda felen. Det rapporterar Mitti.

LÄS ÄVEN: Kommun föreslår sänkt värme i äldreboenden och skolor – lägger miljoner på hus för ensamkommande

Redan i slutet av december felanmäldes lyktstolpen på gården till fastighetsbolaget. Vid sidan om gårdsbelysningen har även glödlampor i entrédörren till äldreboendet gått sönder. Men trots ett stort antal felanmälningar händer ingenting eftersom fastighetsbolaget uppges ha ”annat att prioritera”.

Julen orsak att glödlampor inte byts

När lokaltidningen når Micasas kommunikationschef Kicki Kullberg Durén i slutet av januari försvarar hon sig med att de har sex arbetsdagar på sig att åtgärda felen. Vidare menar hon att orsaken till dröjsmålet på flera veckor är julledighet och sjukdom som kommit emellan.

– Men ärendet är aktivt och ska åtgärdas, jag skulle tro att vi byter lampan inom några dagar, säger Kullberg Durén till tidningen.