I fredags sköts en man ihjäl i det problemtyngda ’utanförskapsområdet’ Norsborg i Botkyrka i södra Storstockholm. Fyra män – 19-årige Aryan, 25-årige Özen, 18-årige Bilal och 21-årige Kaled greps och anhölls dagen efter mordet. På tisdagen häktades de på sannolika skäl misstänkta för mord. En femte gripen försattes på fri fot.

Det var strax före klockan 21 på fredagskvällen som polis larmades till en plats i Norsborg där skottväxling pågick. Vittnen såg flera män lämna platsen i en svar Audi. På platsen påträffades också en skadad man som senare avled på sjukhus.

Motivet till den förmodade gänguppgörelsen är inte klarlagt. De häktade är kända av polisen sedan tidigare och tre av dem är dömda för en rad brott, däribland våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman, narkotikabrott, brott mot knivlagen, olovlig körning och vårdslöshet i trafik. Samtliga fyra är svenska medborgare.

Åklagaren har nu en vecka på sig att sammanställa så pass stark bevisning att åtal kan väckas. I annat fall släpps kvartetten ur häktet.