Lämpligheten i Joe Bidens presidentskap har länge ifrågasatts på grund av dennes åldersrelaterade tillstånd. Ständigt florerar nya klipp på hur presidenten inte klarar av grundläggande uppgifter på egen hand – som att cykla utan att ramla eller veta när han ska säga vad i ett viktigt möte. Nu sprids klipp i sociala medier där presidenten till synes tappar bort sig i offentliga sammanhang.

I ett av de nya klippen som sprids står Joe Biden på en scen och det verkar som att han har svårt att uppfatta instruktioner över var han ska stå någonstans.

I ett annat klipp insinuerar han – i vad som verkar vara något slags skämt – att han som 30-åring haft en olämplig relation med en 12-åring.

Kommentaren uppskattades inte av debattörer i sociala medier.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Biden ramlar av cykel

Kampen mot HIV Elton Johns ”fel”

När Joe Biden står bredvid Elton John under ett offentligt framträdande säger han:

– Förresten, det är hans fel att vi spenderar sex miljarder dollar av skattebetalarnas pengar denna månad, på att hjälpa till att bekämpa HIV och AIDS.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Bidens utbrott mot journalist: ”Son of a bitch”

Förtroendesiffrorna dalar

Joe Biden tillträdde som USA:s president i januari 2021 och har därmed avklarat nästan hälften av mandatperioden.

I en ny undersökning gjord av ABC News/Washington Post framkommer att en tydlig majoritet av Demokraternas sympatisörer anser att partiet ska ersätta Joe Biden med en annan presidentkandidat inför valet 2024.

Av partisympatisörerna uppgav 56% att man hellre ser någon annan kandidat. Endast 35% vill se Biden som presidentkandidat för ytterligare en mandatperiod.

53% av alla amerikaner som deltagit i undersökningen – oavsett partisympatier – har svarat att de saknar förtroende för Joe Biden som president. Endast 39% har förtroende för presidenten.

LÄS ÄVEN: Joe Biden i flera nya pinsamma framträdanden
LÄS ÄVEN: Ekeroth: Tystnaden i media om senildemente Biden säger allt