En flicka under 15 år som reste med buss i Småland ska ha utsatts för våldtäktsförsök, ofredande och olaga hot av busschauffören. Men trots anmälan står det helt stilla hos åklagarmyndigheten som inte vet om det blir något åtal.

Händelsen inträffade vid en ändhållplats i Växjö för två år sedan. Enligt flickans vittnesmål har chauffören låst bussen och sedan ofredat flickan sexuellt. Därefter har chauffören tvingat flickan att inte berätta för någon om vad som hänt, rapporterar Expressen.

Efter händelsen har flickan i rädsla slutat åka buss på egen hand och familjen kör henne istället. Familjen är frustrerad över att utredningen mot chauffören står helt stilla efter hela två år och berättar även att det inte är första gången som chauffören har utsatt flickan för sexuella närmanden.

Länstrafiken Kronoberg: ”Ord står mot ord”

Thomas Nilsson är trafikdirektör hos Länstrafiken Kronoberg och han berättar att man har skrivit en incidentrapport om olaga hot, ofredande och försök till våldtäkt. I samband med att händelsen rapporterades tog Länstrafiken även kontakt med bussoperatören där chauffören i fråga arbetar men det resulterade inte i något.

– De meddelade att chauffören nekar till att något inträffat. Vi visste inte hur vi skulle gå vidare. Ord stod mot ord och vi visste inte om någon polisanmälan, berättar Nilsson för Smålandsposten.

Åklagare vet inte om det blir åtal

I ett nytt uttalande meddelar en representant vid bussoperatören, som inte nämns vid namn, att chauffören i fråga inte längre är anställd i bolaget.

Vidare meddelar operatören att deras anställda inte per automatik lämnar in ett utdrag från belastningsregistret innan påbörjad anställning. Vid misstanke om brott eller oegentlighet under anställning startar man en internutredning och agerar efter det.

Lise-Lotte Nordström är kammaråklagare och hon leder förundersökningen mot busschauffören men om det kommer att bli ett åtal finns det i dagsläget ingen klarhet kring.

– Jag tog över utredningen i oktober förra året efter en kollega som slutat. I februari gav jag direktiv om fler förhör. Jag kan inte i nuläget säga om det blir åtal eller inte, säger Nordström till Smålandsposten.

LÄS ÄVEN: Polisen slarvade bort bevis i våldtäktsutredning – fallet läggs ned

authorimage