I samband med ett rån mot en matbutik i Stallarholmen i lördags kväll knivhöggs en kvinnlig anställd två gånger i ryggen. Den misstänkte gärningsmannen kunde senare gripas men försattes trots kvarstående misstankar direkt på fri fot igen. Nu har butiken fått vidta egna åtgärder för att skydda personalen.

Det var då personalen hade stängt affären för dagen och var på väg ut till sina bilar då gärningsmannen dök upp beväpnad med en stor kökskniv. Han hotar personalen och beordrar dem att gå tillbaka in i butiken igen. I samband med detta knivhugger han en kvinnlig anställd. Huggen beskrivs av butikschefen som ”ganska djupa”.

Då personalen började låsa upp talade de om att larmet kommer gå av varpå gärningsmannen försvann från platsen. Han kunde senare gripas men släpptes och är fortsatt misstänkt för grov misshandel.

På måndagen fanns en krisgrupp med psykologer på plats i butiken och den kvinnliga anställda var redan tillbaka. För att personalen ska kunna känna sig trygg kommer butiken att ha Securitasvakter på plats vid stängning så länge som det behövs.