Det stormar kring Centerpartiet efter att pedofilavslöjanden avlöser varandra. Nu kan Samhällsnytt berätta mer om 44-årige centertoppen Oskar Åsberg som väntar dom i en barnsexhärva i Stockholm. Åsberg som har minderåriga barn ska ha köpt sex av en 16-årig ficka som han kallar för ”pappas flicka” och ”ska utnyttja som jag vill”.

Förra veckan avslöjade Samhällsnytt hur centertoppen Christer Yrjas, som är ordförande i kommunfullmäktige och familjenämnden i Tomelilla, samtidigt lever med två dömda pedofiler vilket tvingade honom att avgå. Detta kom i kölvattnet efter avslöjanden kring EU-toppen Fredrick Federley som också tvingades avgå.

LÄS ÄVEN: C-politikern hade pedofilträffar på gården – är ordförande i familjenämnden

I september rapporterade Samhällsnytt att 44-årige Oskar Åsberg, som är hemmahörande i Uppsala där han även var ordförande för Centerpartiet, ställs inför rätta vid Stockholms tingsrätt misstänkt för köp av sexuell handling av barn.

Det var den 15 augusti förra året som polisen gjorde ett tillslag mot en tonårsflicka som sålde sex via en dejtingsida på Internet. Polisen utgav sig för att vara en man som ville köpa sex och stämde träff på ett hotell. På plats mötte sedan polisen och socialtjänsten upp flickan.

Oskar Åsberg. Foto: Polisen

Flickan berättade för polisen att hon sålt sex till flera män och hennes telefon togs därför i beslag. I telefonen påträffade polisen flera chattar som möjliggjorde åtal mot tio män i barnsexhärvan i Stockholm och Södermanland.

En av dessa män är Åsberg. Han har vid åtminstone fyra tillfällen under år 2018 köpt sex av en flicka som när brotten begicks var 16 och 17 år gammal. Sexköpen ägde rum på olika hotellrum i Stockholm.

”Pappas flicka som jag får uttnyttja som jag vill”

I bevisen mot Åsberg har kammaråklagare Maximillian Berg Molin vid City åklagarkammare bland annat lagt fram konversationer mellan Åsberg och 16-åringen från chattappen KIK men även kontoutdrag och hotellbokningar.

I samband med polisens tömning av Åsbergs telefon påträffades konversationer där han bland annat kallar 16-åringen för ”pappas flicka” och ”min flicka som jag ska utnyttja som jag vill”. Vidare framför Åsberg mer exakt hur han vill binda och straffa flickan med både paddel och ridpiska.

Samhällsnytt kan även berätta att Åsberg har tre minderåriga barn, däribland en dotter, som han lever tillsammans med. Detta samtidigt som han skickar följande meddelanden:

Oskar Åsberg. Foto: Polisen

Åsberg föreslog droger för flickan

Polisen ser även att Åsberg har tagit upp det starkt smärtstillande medlet Oxykodin med den 16-åriga flickan. Han skriver, ”kanske en konstig fråga men undar i alla fall. Gillar du oxykodin?

Flickan uppger att hon inte vet vad det är. Åsberg som besitter kännedom informerar Åsberg att det är morfin som antingen kan snortas, sväljas eller föras in i rumpan.

Påstår att han inte kände till flickans ålder

Åsberg som tidigare är dömd för brott mot lagen om transport av farligt gods har förnekat brott. I sitt försvar har Åsberg hävdat att han trodde att flickan var 21 år gammal.

Detta trots att Åsberg i ett meddelande uppmärksammar flickans kommande födelsedag.

Rättegången är avslutad i Stockholms tingsrätt och dom meddelas den 15 januari 2021. Brotten begicks när en tidigare lag ännu gällde där maxstraffet är två års fängelse. Enligt nu gällande lagstiftning kan motsvarande brott ge upp till fyra års fängelse.

Åsberg kampanjar för Centerpartiet. Foto: Faksimil Facebook

Flera pedofilskandaler i C

Samhällsnytt har vid flera tillfällen uppmärksammat hur skandalerna avlöser varandra i Centerpartiet. Det handlar ofta om sexrelaterade skandaler med minderåriga men även hur flera islamister gör karriär inom partiet.

Föregående vecka avslöjade vi hur Christer Yrjas som är ordförande i kommunfullmäktige och familjenämnden i Tomelilla kommun vid sidan om sitt uppdrag som nämndeman i hovrätten för Skåne och Blekinge, lever med flera dömda pedofiler.

I slutet på november uppmärksammades det att EU-toppen Fredrick Federley varit i en parrelation med en pedofil dömd för 22 barnvåldtäkter. Nedan följer ett axplock av andra våldtäktsskandaler som vi har uppmärksammat.

I april rapporterade vi om 63-årige Denny Olofsson i Lindome som vid sidan om sitt uppdrag som centerpartistisk nämneman och värdegrundsexpert våldtog en minderårig flicka flera gånger.

År 2018 kunde vi rapportera att 44-årige Bo Gunnar Hedlund, bosatt i Grythyttan och invald i kommunfullmäktige i Hällefors sedan flera mandatperioder tillbaka sexuellt utnyttjat en minderårig flicka som var inneboende i familjen som fosterhemsplacerad, ett brott som han dömdes till fängelse för.

LÄS ÄVEN: Annie Lööf krishanterar med ny video: ”Vilka är era fördomar om mig?”

Gillade du den här artikeln?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.