➤ KRÖNIKA  Opinionsundersökningarna indikerar att Miljöpartiet nu har mindre än 4% stöd bland väljarna. Deras språkrör har extremt lågt förtroende bland svenska folket. Med en hårsmån skulle de möjligen klara att ens finnas kvar i riksdagen om det vore val nu. Enbart bland svenska journalister är de i majoritet. Men det behöver ju inte som för politiker anges med partibeteckning inom parentes efter namnet.

Men MP får alltmer att säga till om med den nya regeringsmissbildningen. Stöttade av Jan Björklund – som lär behöva ett rejält skohorn för att komma i nya partiledarskor – och Annie Lööf som får halta omkring i vänstervarv utan högersko. Sverigedemokraterna har närmare 20% av väljarna bakom sig. Men får inget inflytande alls. Vänsterpartiet är mer än dubbelt så stort som MP men är utmanövrerade från makten.

Det är ju fullständigt fnoskigt att detta kallas demokrati och att svenska folket accepterar att ledas av ett litet livsfarligt extremistparti. Med åsikter som går fullständigt stick i stäv med en förkrossande majoritet av folket. Som liksom ett lämmeltåg okritiskt låter sig styras mot stupet av rabiata klimataktivister med islamistiska ideal.

Men tvärt emot folkviljan stärks nu deras fanatiska destruktion av Sverige! De blev valets vinnare – trots att folket i princip har röstat dem ur riksdagen. Genom kohandeln med Fredrik Reinfeldt var de ansvariga för den invandrarkatastrof som så när knäckte Sverige 2015. Nu ska vi tillbaka dit. Trots att vi inte löst några av de enorma problem som då skapades. Det är inte bara ansvarslöst – det är rent ointelligent!

Trots en ännu relativt mild vinter tvingas Sverige nu importera elenergi. När kärnkraften väl är nedlagd lär det bli normalläge för Sverige att importera dyr kol- och gaskraft under vintrarna. Om vi inte ska frysa ihjäl på våra elcyklar eller i utfryst bostad för dem som har turen att ha en sådan.

Miljöpartiet startades med det goda syftet att värna miljön. Försurningen, nedskräpning av haven, skövlingen av regnskogar etc. Men har blivit ett islamistiskt klimatparti som utnämnt livets gas – koldioxiden – till jordens värsta fiende och islam som dess räddare. En katastrofal kombination av gigantiskt oförstånd som närmast kan jämföras med det bland fanatiska domedagssekter med kollektiva självmord som resultat.

Skandalerna har avlöst varandra – den grå vargen Mehmet Kaplan. Avsatt, men med fortsatt stort inflytande på svensk politik via olika muslimska organisationer. Islamist och mentor till Gustav Fridolin. Som skulle fixa skolan på hundra dagar – men inte ens hunnit börja efter fyra år. (Till hans försvar ska dock sägas att han till skillnad mot alla andra avsuttna politiker inte tänker ta ut de många miljoner han har rätt till som avgångsvederlag.)

Åsa Romson som kallade 9/11 för en olycka. Yasri Kahn som vägrade ta kvinnor i hand. Maria Ferm som drev igenom gymnasielagen. Alice Bah Kuhnke som var mer aktivist än minister. Listan över miljöparasiter som är Muslimska brödraskapets agenter på ledande befattningar i Sverige kan göras mycket lång. Förklädda till miljöpartister sitter de i regering, kommuner, myndigheter, organisationer, föreningar, församlingar och domstolar och bestämmer över svenska folket – de skattebetalare som dessutom får betala deras subversiva verksamhet. Kan det bli värre?

Nu stärker de ytterligare sin makt. Maria Ferm utnämns till statssekreterare i statsrådsberedningen. En post med oerhörd politisk makt. Amanda Lind är kultur- och idrottsminister och började jobbet med att hylla Mehmet Kaplan och de andra avsatta miljöislamisterna. Isabella Lövin är vice statsminister och miljöminister. Samma dag som hon tillträdde tvingades Sverige importera dyr kol – och gasenergi trots en ännu relativt mild vinter. Hon har lägst förtroende av dem alla.

Peter Eriksson klarade inte jobbet som bostadsminister – bostadsköerna är längre än någonsin. Förra året ökade antalet nya bostadssökande med 132 696 i form av beviljade uppehållstillstånd och fler ska det med den nya regeringen nu bli. Nu får Eriksson istället göra ett försök som biståndsminister. Att dela ut skattebetalarnas pengar bör ju vara lättare än att skaffa dem bostäder.

En annan miljöpartist, Per Bolund, ska nu lösa bostadskrisen. Han är ju biolog och vet säkert mycket om hur man bygger bo. Miljöpartisten Åsa Lindhagen har gjort sig känd som de illegala invandrarnas beskyddare. Nu är hon jämställdhetsminister och ska arbeta mot diskriminering och segregation. Man kan lätt tänka sig vem hon anser diskriminerad – svenska skattebetalare eller invandrare – våldtagna kvinnor eller utlandsfödda förövare?

1975 anmäldes 421 våldtäkter. 2018 var det 7 840. Men enligt Brå polisanmälde bara 11 % av de utsatta kvinnorna. Våldtagna muslimska kvinnor lär inte polisanmäla – enligt sharia utfärdar de då sin egen dödsdom. ”Ökad anmälningsbenägenhet” som förklaring är PK-experternas sätt att stoppa huvudet sanden.

Det lär bli dyrt för svenska folket när Lindhagen (MP) ska bestämma tillsammans med Maria Ferm (MP). När Aftonbladets Anders Lindberg (S) ska förklara vems felet är, när Jerzy Sarnecki (?) ska vara sanningsvittne och inrikesminister Damberg (S) påstår att invandringen inte har någon som helst påverkan på den ökande kriminaliteten. En uppfattning som Sveriges regering är ensam om i Europa.

Det är ju demokratiskt huvudlöst att ett helt folk och dess regering ska vara i händerna på ett fanatiskt 4-procentparti! Eller ”helt oacceptabelt” som Löfven brukar säga. Man vågar knappt tänka sig konsekvenserna. Jämförelsen haltar något, men man tänker med fasa på Venezuelas folk.

Gud bevare oss.