Att flytta innebär ett nytt kapitel i livet. Det kan handla om att man lämnar det trygga familjehemmet för att för första gången lära sig flyga på sina egna vingar, eller så har familjen fått ett tillskott vilket lett till att det inte längre finns plats. Oavsett orsak är det spännande att flytta, men kan även innebära en hel del stress. Här ska vi ta oss en titt på vad du behöver ha koll på innan din nästa flytt. 

Steg-för-steg hur du flyttar smidigt

När man väl kommit så långt att man har en bostad man ska flytta till kan det kännas som lugnet efter stormen, men det är långt ifrån verkligheten. Att flytta kräver tid, energi och mycket planering, men som tur är finns det användbara tips inför flytten. 

Ta hjälp eller göra allting själv

Att ta hjälp kostar såklart mer än om man gör jobbet själv, men det leder även till att man vinner mer tid. Om man bestämmer sig för att ta hjälp gäller det att leta fram ett företag som kan hjälpa till med detta i staden man bor i, så till exempel söka efter “flyttfirma i Eskilstuna”. Men tänker man göra allt själv gäller det att planera en hel del. 

Börja i god tid

Man vinner inget på att lämna alla uppgifter tills den absolut sista dagen, så att istället börja i tid är att rekommendera. När man börjar packa ner sina saker lönar det sig att man först packar ner de saker som ligger uppe på vinden eller nere i förrådet, eftersom man troligtvis inte använder dem så ofta. Här är det även ett ypperligt tillfälle att börja gå igenom vad man vill ha med sig och inte, så att man antingen kan slänga eller ge bort en del. 

Allt det praktiska pappersarbetet

När man väl har sitt liv packat i endast några lådor och är redo för flytt gäller det att ta tag i det praktiska. I detta steg ska man komma ihåg att göra en flyttanmälan till Skatteverket, göra en adressändring så att alla företag och avtal hänger med samt se till att alla gamla avtal är slutade och de nya påbörjade. 

Flyttstäd

Det sista man gör innan man lämnar sitt gamla liv är att flyttstäda. Även här ska man avgöra om man orkar göra jobbet själv eller om man väljer att anlita en städfirma.