I en DN-artikel från igår skrev Nathan Sachar om de brandbomber som araberna i Gaza skickar mot Israel, som skapar stora bränder. Men i artikeln görs en annorlunda beskrivning av brandbomberna som rört upp känslor i sociala medier.

Det är artikeln ”Flygande brandbomber kan leda till urladdning” där denna bild skapat en reaktion:

Foto: skärmbild DN

En Facebook-användare skrev följande efter att ha sett DN-artikeln:

Att regeringen aldrig fördömer våld och terror mot israeler, det har man vant sig vid. Att medier antingen inte alls beskriver, eller snedvrider, det som pågår just nu, det har man också vant sig vid. Men detta kan vara ett nytt bottennapp.

I över tre månader har Hamas, Islamiska Jihad och deras kompisar i Gaza attackerat Israel, på en mängd olika sätt. Man har bl a bränt tiotusentals däck vid gränsen Gaza/Israel för att försöka dölja infiltrationsförsök.

Miljökonsekvenserna är enorma. Man har även skickat in drakar och ballonger med brandbomber över Israel, och på så sätt bränt ner tusentals hektar fält, åkrar och skog.

Men nu har DN slagit till: ’Drakarna konstrueras av återvunnet material, som plastsäckar och träpinnar.’  Det är tydligen viktigt att lyfta. Nästan som att drakarna är något positivt.

Helt otroligt!