Med marxistiska upplopp där vanliga amerikaner trakasseras och misshandlas öppet på gatorna, med ambitionen till en fullskalig samhällsstörtande kulturrevolution, och en höger som börjar få nog, finns alla förutsättningar för ett inbördeskrig i USA. Det menar den brittiske författaren Douglas Murray.

Konsekvenserna av en hel generation ungdomar som indoktrinerats på de amerikanska universiteten har sedan några månader tillbaka visat sig på landets gator och torg. Vad som från början var en illa dold protest mot påstått polisvåld har sedermera eskalerat till systematiska trakasserier och försök till att sabotera hela städer och samhällen. Klippen och rapporterna från Antifas och Black Lives Matters gemensamma våldsamma härjningar kommer dagligen.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Antifa och BLM i rasistisk attack mot vit man – sparkas i ansiktet

Men de radikala som försöker störa USA inifrån bör vara försiktiga med vad de önskar sig – om de tror att den anglo-amerikanska hegemonin var dålig, kommer de inte att gilla vad en kinesisk hegemoni innebär, säger Murray i en intervju.

Rösta Trump

För att undvika en kommunistisk revolution menar han att det är viktigt att USA drar sig undan randen av inbördeskrig, röstar på Donald Trump och bekämpar radikalismen som gjort landet mer bittert uppdelat och hotat sedan 1860-talet.

LÄS ÄVEN: Våldsamma sammandrabbningar vid Antifa/BLM-härjningar – person skjuten i huvudet

De två helt olika synerna på historien är hur inbördeskrig skapas, menar han.