Ahmad-abu-al-Saud-Hanani-Abd-Al-Razeq

Dubbelt livstidsdömde terroristen Ahmad abu al-Saud Hanani Abd Al-Razeq – numera bosatt i Sverige och krönikör på Proletären.

Utrikes

Dubbelt livstidsdömd palestinsk terrorist krönikör på svensk vänstertidning

Publicerad 4/18/2018
Annons

Den vänsterradikala svenska tidningen Proletären har rekryterat en ny krönikör, Ahmad abu al-Saud Hanani Abd Al-Razeq. På hans CV finns bland annat att han tillhört den palestinska terrororganisationen PFLP:s ledargarnityr och avtjänat 23 år i israeliskt fängelse för antisemitiska terrorbrott.

1987 dömdes Ahmad i israelisk domstol till dubbla livstidsstraff för terrorbrott som krävt flera dödsoffer. Han frigavs emellertid 2011 i en fångutväxlingsövrenskommelse med terrorstämplade Hamas i utbyte mot den israeliske militären Gilad Shalit som tillfångatagits av Hamas i samband med ett anfall mot en israelisk gränspostering 2006.

Ahmad lämnades i samband med frigivningen ut till Syrien. Där stannade han emellertid inte. Han är numera syrisk migrant, bosatt i Sverige.

Han har nu även fått jobb här, som krönikör på kommunistiska tidningen Proletären. I en färsk text skriver han om ”den smärta, det lidande och det förtryck” han upplevt av att sitta i ett ”sionistiskt” fängelse. Han beklagar sig också över att fångar som skadats i samband med sina egna terrorattacker inte får absolut bästa tänkbara vård i fängelset.

Svenska Dagbladets ledarskribent Per Gudmundson, som var en av de första att uppmärksamma Ahmads nya jobb på Proletären, frågar retoriskt i en statusuppdatering på Facebook: ”Vad är det för moral i detta land? Finns det ingen skam i samhällskroppen.”

Proletären får varje år statligt presstöd med drygt 2 miljoner kronor.

Uppdatering:

Proletären förnekar den 20 april i en kommentar på den egna webbplatsen Per Gudmundsons uppgifter om att Ahmad skulle vara bosatt i Sverige. Enligt deras uppgift bor den ”palestinske motståndskämpen” i Syriens huvudstad Damaskus där han arbetar mot ”väst- och Israel-understödda extremistgrupper”.

Huruvida Ahmads nuvarande vistelsestatus, om uppgiften stämmer, innebär att han aldrig bott eller haft uppehållstillstånd i Sverige är oklart. Samhällsnytt undersöker detta.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
999”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons