I senaste avsnittet av SVT-programmet 30 minuter var gästen Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch. I programmet fick hon bland annat frågan om Sverigedemokraternas vision om att stoppa all asylinvandring.

Enligt KD-ledaren har man omvärderat synen på Sverigedemokraterna.

– Vi har omprövat synpunkten att det inte går att sitta ner och förhandla sakpolitik med en part som man i övrigt står långt ifrån.

Då Busch ser det som viktigare att få igenom sin politik än att till fullo dela motpartens värderingar, har man även förhandlat med Vänsterpartiet efter att alliansen sprack.

LÄS ÄVEN: Riksdagen röstade för ökad anhöriginvandring – KD på regeringens sida

Då hon fick frågan om Jimmie Åkessons uttalande om vissa invandrares kultur som en belastning ger hon SD-ledaren rätt, även om hon samtidigt tillägger att det kan uppfattas som ”väldigt negativt”.

– Finns det invandring som är socialt, kulturellt och ekonomiskt belastande för ett land? Ja, det är bara att titta på hedersförtrycket och den radikala islamism som fått fäste.

Inget invandringsstopp

Men då det gäller ett stopp för vidare asylinvandring så att Sverige kan få en chans att ens försöka tackla floran av problem kopplade till migrationen, blir det ett nej från Busch och KD. Hon förespråkar dock en mer åtstramad invandring – dock utan att förklara i detalj vad det mer konkret skulle innebära.

LÄS ÄVEN: Ebba Busch Thor klargör – inget regeringssamarbete med SD