Efter stora och negativt laddade rubriker om att den SD-styrda Blekingekommunen Sölvesborg inte hissar Prideflaggan går nu kommunstyrelsens ordförande Louise Erixon (SD) ut i sociala medier och bemöter ”vänstermedia” som hon menar rapporterar ohederligt och drivs av en ”iver att vilja skapa polarisering i samhället”. Efter medias publiceringar har Erixon mottagit hot där bland annat en man skriver ”jävla nazi-fitta hoppas du och dina barn dör”.

Det var på fredagen som uppgiften började cirkulera från bland annat statstelevisionen SVT att det så kallade Samstyret, bestående av SD, KD, M och lokala SoL-partiet, inte längre kommer att hissa Prideflaggan på stadshuset. Kommunalrådet Louise Erixon (SD) hänvisar till traditionen och att många av kommunens äldre invånare delar den uppfattningen.

LÄS ÄVEN: Ingen Prideflagga på Sölvesborgs stadshus: ’För oss är traditionen viktig’

En av de personer som eldade på antipatierna mot SD var Anders Lindberg, hårt kritiserad politisk chefredaktör på vänstertidningen Aftonbladet. På Twitter frågade han retoriskt, ”Förvånar det någon att SD halar Prideflaggan?”

Senare på fredagen kände sig Erixon därför nödgad att skriva ett inlägg på Facebook i vilket hon kritiserar ”vänstermedia” för att rapportera ”ohederligt om flaggning” där man specifikt valt att skriva endast om Pride-flaggan trots att kommunens policy handlar om flaggor generellt och inte om något ställningstagande mot HBTQ-personer. Pride-flaggan nämns inte ens specifikt i policydokumentet.

https://www.facebook.com/louise.erixon.9/posts/10157082520416141

Åkesson: ”Kopplingen är vänsterliberal, politisk-strategisk konstruktion”
Även Sverigedemokraternas partiledare tillika Erixons sambo, Jimmie Åkesson, gav sig in i debatten om flaggning i Sölvesborg.

I ett inlägg på Instagram presenterade han fler reflektioner kring flaggning i Sölvesborg.

Några mer seriösa reflektioner kring detta med flaggning.

Förslaget ur Samstyrets handlingsprogram för Sölvesborg: ”En ny policy för kommunens flaggning ska beslutas. En revidering av kommunens flaggreglemente avseende kommunens stänger och byggnader ska göras med syfte att återgå till ett mer traditionellt förhållningssätt.”

Kopplingen till Prideflaggan är alltså en vänsterliberal, politisk-strategisk konstruktion. Pride nämns inte i förslaget. Inte heller står något om Prideflaggan i nuvarande flaggreglemente. Att kommunen ändå vid några tillfällen sedan 2013 hissat just den flaggan har varit ett politiskt beslut av tidigare kommunalråd.

SD stoppar ingen flagga. SD förbjuder ingen flagga. SD halar ingen flagga.

Man får flagga med precis vad man vill i SD:s Sverige. Däremot ska myndigheter vara restriktiva när det gäller flaggning med något annat än den svenska flaggan. Särskilt bör politiskt laddade symboler undvikas. ➡️ Och hur stolt jag än är över kommunens gulsvarta fotbollslag, så tycker jag att deras flagga passar bäst i andra sammanhang än stadshuset.

LÄS ÄVEN: Ingen mer förtur till bostäder för nyanlända i SD:s Sölvesborg

https://www.instagram.com/p/B2WziranYrV/

”Jävla nazi-fitta hoppas du och dina barn dör”
Efter medias felaktiga rapportering har Erixon utsatts för grova hot. En man kallar kommunpolitikern för ”nazi-fitta” och meddelar en förhoppning att hon och hennes barn dör.

LÄS ÄVEN: SD-styrda Sölvesborg: Placera migranter i husvagnar och stimulera återvandring