eu-kommissionen-raderar-kristna-kors-feat
Utrikes

EU-kommissionen anklagas för kristofobi – kors försvann i informationsvideo

Publicerad 8/8/2019
Annons

EU-kommissionen får nu hård kritik för ägna sig åt kristofobisk censur. I en informationskampanj om att alltid ta med sig sitt sjukförsäkringsbesked när man reser inom EU har samtliga kors på de byggnader som visas försvunnit.

Bilden föreställer traditionella vita hus med blå kupoltak i grekiska ögruppen San Torini. På andra bilder av samma byggnader syns de kristna kors som pryder takkupolerna tydligt. På den bild som pryder EU-kommissionens information syns däremot inga kors.

EU-kommissionen får nu hård kritik i sociala medier och av bland annat den Sverigedemokratiske EU-parlamentsledamoten Charlie Weimers. Detta efter Journalisten Nuri Kino uppmärksammat de försvunna korsen.

Kritikerna menar att skillnaden mellan bilderna inte går att förklara på annat sätt än att EU:s reklambyrå medvetet retuscherat bort korsen. EU-kommissionen dementerar på Twitter att man skulle ha manipulerat bilderna och hävdar att korsen försvunnit på grund av att ”videon förlorat en smula kvalitet när den laddats upp på Twitter”:

Det är emellertid inte en förklaring som kritikerna köper. Man frågar sig varför det i så fall bara är korsen som försvunnit och ingenting annat i bilden:

En person skriver att EU-kommissionens försök till bortförklaring är rent skrattretande:

”Förakt för Europas kulturarv”
Sverigedemokraternas nyinvalde EU-parlamentsledamot Charlie Weimers skriver i ett Facebook-inlägg att EU-kommissionen med tilltaget ”visar sitt rätta ansikte” och ”visar sitt förakt för det europeiska kulturarvet”.

Weimers uppmanar EU-kommissionen att, för den händelse det inte är de själva som beordrat retuscheringen, kontakta den agentur de anlitat för informationskampanjen och höra efter vad skälet är till att korsen tagits bort – om det är ett utslag av överdriven politisk korrekthet, att man inte vill förarga Europas många muslimer eller någon annan tanke bakom åtgärden.

Han menar också att händelsen bör sättas in i ett större sammanhang där nomenklaturan i Bryssel i fördrag och andra sammanhang konsekvent vinnlägger sig om att rensa ut allt som skvallrar om kristendom och västerländsk civilisation som Europas historiska och kulturella hörnstenar.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1059Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons