Det många nederländska bönder befarade, och som tidigare utlöste massiva protester, är nu på väg att ske. Med hänvisning till EU:s naturskyddsregler planerar landets regering att köpa och lägga ned upp till 3 000 bondgårdar.
Det är gårdar nära påstått miljökänsliga områden som ligger i riskzonen för att bli uppköpta och nedlagda. Anledningen till detta sägs vara att landet försöker minska sina kväveföroreningar i enlighet med EU-regler.
LÄS ÄVEN: Nederländska bönder tvingas avliva nästan alla sina djur
Ifall inte tillräckligt många gårdar antar erbjudandet frivilligt, med betalningar “väl över” värdet, kommer regeringen att använda sig av tvång.
– Det kommer inget bättre erbjudande, sa kväveminister Christianne van der Wal till parlamentsledamöter på fredagen.
Hon uppgav också att obligatoriska köp skulle göras med “värk i hjärtat” ifall det skulle bli nödvändigt.
Bönder missnöjda
För att följa EU:s bevaranderegler måste Nederländerna minska sina utsläpp och jordbruket står för nästan hälften av det kväve som släpps ut i landet.
Enligt landets miljömyndighet försvinner inhemska arter snabbare i Nederländerna än i resten av Europa och den biologiska mångfalden är hotad.
LÄS ÄVEN: Massivt bondeuppror i Nederländerna
Bönder fruktar att planen att minska utsläppen till 2030 kommer att kosta dem deras försörjning och menar att jordbruket är orättvist utsatt medan andra sektorer som flyget inte är det.
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.