Samhällsnytt var på plats för att rapportera om när det danska islamkritiska partiet Stram Kurs inledde sitt återbesök i Sverige. Denna gång blev det Rinkeby för att bränna muslimernas heliga bok Koranen i en aktion mot islamisering, men även för yttrandefriheten som man menar att makthavare nu försöker inskränka för att vara våldsbejakande muslimer till lags. Partiets svensk-danske ledare Rasmus Paludan meddelar att många fler koranbränningar är planerade.

Det har gått knappt två veckor sedan det var tänkt att Dan Park skulle hålla en demonstration mot islam i Malmö tillsammans med Rasmus Paludan. Detta stoppades dock, inte bra i Malmö utan i hela Skåne av svensk polis med hänvisning till att de inte kunde garantera säkerheten samt att de ”står upp för alla människors lika värde”.

LÄS ÄVEN: EXKLUSIV VIDEO: Här brinner Koranen i Rosengård – Rasmus Paludans parti trotsar indraget tillstånd

Koranen brann i Rinkeby

Men Paludans parti trotsade våldshoten och Samhällsnytt kunde exklusivt visa när partiet höll sitt löfte att muslimernas heliga bok skulle brinna i Rosengård och även spelade ’koranfotboll’ på Stortorget. Besöket i Malmö resulterade i våldsamma kravaller med bland annat anlagda bränder och stenkastning mot polis. I samband med upploppen meddelade Paludan att Koranen måste fortsätta brännas för att vissa invånare ska lära sig vad yttrandefrihet är och hur man beter sig i ett civiliserat land.

Idag på torsdags morgon besökte partifunktionärer det invandrartäta och så kallade särskilt utsatta området i västra Stockholm för att inleda ett nytt kapitel av sin demonstration mot islamiseringen i Sverige. Partiet vill även påminna om Sveriges grundlagsskyddade rättigheter oavsett statsminister Stefan Löfvens åsikt i frågan eller polisledningens försök att hindra koranbränningarna genom att belägga Paludan med inreseförbud i två år.

Samhällsnytt var på plats när Stram Kurs besökte Rinkeby inför deras kommande demonstrationshelg i Stockholm. Här är en videon från deras aktion:

UPPDATERING: Youtube har raderat vår video, läs mer om det här. Vi har lagt upp klippet på en annan tjänst tills vidare, se det nedan:

Här kunde tidigare klippet ses på Youtube:

https://youtu.be/ZpUSPF20zMY

Polisen rustar i Rinkeby inför lördagen

I slutet av förra veckan kunde Samhällsnytt genom en poliskälla avslöja att den svenska Polismyndigheten inlett en så kallad särskild händelse mot den danska partiledaren Rasmus Paludan. Vi kunde då berätta att myndigheten avsatt stora resurser för satsningen att hindra yttrandefriheten på gatan där man bland annat intresserat sig för Samhällsnytts artiklar i ämnet.

Nu kan vi berätta att polisledningen rustar inför nya oroligheter och därför har kallat in 300 ingripandepoliser utöver vanlig styrka för att kunna upprätthålla ordningen i Järvafältets förorter på lördagen. Vidare har man även förstärkt verksamheten med med 60 utredare.

LÄS ÄVEN: Paludans parti bränner Koraner i flera ’Stockholmsghetton’: ”Vi ska håna och förnedra islam”

authorimage

Var denna artikel intressant?

Stötta då tidningen med en donation! Utan ditt stöd kan vi inte existera:

Du kan ⚫ Swisha: 123 083 3350 ⚫ Fylla i formuläret nedan ?, eller ⚫ klicka HÄR för övriga alternativ

Tack på förhand!