Ett gäng kastade sten på en pojke i norra Stockholm. Pojkens far tog sig till området och skällde ut gänget. Nu döms fadern för ofredande och tvingas betala nästan 25 000 kronor.

Det var i april som pojken vistades vid en skateboardramp i Hallstavik utanför Norrtälje norr om Stockholm när ”andra barn” började kasta sten på honom, rapporterar Norrtelje Tidning.

Pojken kontaktade sin 40-årige far som anlände till skateboardrampen och började skälla ut gänget bestående av minderåriga ynglingarna. I samband med utskällningen anklagas fadern även ha greppat tag i en pojke och tryckt ned honom mot skateboardrampen samtidigt som han uppges ha hotat att slå ut tänderna om ynglingen rörde hans son igen.

LÄS ÄVEN: Inbrottstjuv stoppade pistol i 7-årings mun – pappan som försvarade barnet anhållen för misshandel

Fadern åtalades i Norrtälje tingsrätt för ringa misshandel, olaga hot och ofredande anklagelser vilket han under polisutredningen har nekat till. Istället hävdar fadern att han har greppat tag i en av ynglingarnas tröja samtidigt som han krävde att de aldrig mer skulle kasta sten igen.

Inga vittnen – döms ändå

Norrtälje tingsrätt har nu meddelat dom i målet och pojkens far frias för ringa misshandel och olaga hot eftersom åklagaren aldrig presenterade några vittnen som kan styrka anklagelserna.

Däremot döms han för ofredande eftersom rätten anser att det måste varit en skrämmande upplevelse för ynglingen att bli utsatt för faderns utskällning. Fadern ska betala 60 dagsböter à 330 kronor, det vill säga 19 800 kronor i böter. Vidare ska han även betala 5000 kronor i skadestånd till ynglingen.

LÄS ÄVEN: Elev blev fasthållen av skolpersonal – kan få 50 000 kronor i skadestånd