En person skottskadades i södra Stockholmsförorten Skarpnäck och fyra personer i ’utanförskapsområdet’ Tensta i nordvästra Stockholm. En av dessa var en förbipasserande som träffades av en rikoschetterande kula. Även i Uppsala sköts det. En person uppges ha skadats allvarligt.

En person uppges ha gripits för skjutningen i Skarpnäck som skedde inne i en lägenhet. Motivet är oklart och uppgift saknas om de inblandade personernas härkomst och eventuella tidigare kriminella CV.

Vid skottdramat i Tensta skottskadades fyra personer. Tre av dessa ska ha varit unga män inblandade i själva händelsen medan den fjärde som befann sig en bit bort från brottsplatsen träffades av en rikoschett.

Ingen person har gripits för dådet. Även här saknas uppgift om de inblandades härkomst och huruvida de är kända av polisen sedan tidigare..

Skjutningen i Uppsala ska ha ägt rum i området Kvarngärdet. Polisen är mycket förtegen om händelsen och ville initialt inte ens bekräfta att brottet, som rubriceras som mordförsök, skett med skjutvapen.

Uppgift saknas om mannens härkomst och eventuella tidigare klammeri med rättvisan. Ingen person har såvitt Samhällsnytt erfar gripits för dådet. detta trots ett stort polispådrag med bland annat helikopter.