På måndagskvällen sköts det på flera håll i landet. Först sköts en man på Ekerö och bara någon timme därpå sköts en man i benet i Husby. I Malmö lämnades en skottskadad man av vid akuten.

Vid 19.30 lämnades en skottskadad man i en privatbil utanför akuten i Malmö och ordningsvakter larmade polis. Enligt Region Skånes presstjänst vårdas mannen med allvarliga skador.

Vid 23.30 meddelade polisen att man har gripit två män i 20-årsåldern misstänkta för dådet som anhölls senare under natten.

Ekerö

Vid kvart över åtta på måndagskvällen larmades polis till Stenhamra på Färingsö utanför Stockholm.

– En person har troligen blivit skjuten i armen och är lindrigt skadad, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind till Aftonbladet.

Den skjutne mannen ska ha befunnit sig i en bil.

– En person som var i närheten, jag säger inte exakt var, är gripen. Så får vi titta på hur det här har gått till, säger Carina Skagerlind.

Husby

Vid kl 21.30 larmades polis till Husby där en man påträffats med en skottskada i ena benet. Flera polispatruller skickades till platsen och sökte efter gärningsmän. Offret var vaken och talbar och skadorna ska inte vara livshotande.

– Ett antal yngre personer på elsparkcykel ska ha setts lämna platsen, säger  polisens presstalesperson Carina Skagerlind till Expressen och tillägger:

– Men vi vet inte med säkerhet att de har något med brottet att göra, det kan finnas flera anledningar till att man sticker i väg så där.

Köping

Under natten mot tisdagen knivhöggs även en man. Polis larmades till Nibbles backe i Köping vid 00.40 och hittade en man som knivhuggits i båda benen.

– Jag har ingen närmre uppgift på hur pass allvarliga skadorna är, men han fördes med ambulans till sjukhus, säger Daniel Winge, befäl vid polisens regionledningscentral, till TT.

Sollentuna

I söndags kväll larmades polisen om en skottskadad man på Turebergs vårdcentral i Sollentuna kommun. Mannen fördes med ambulans till Karolinska universitetssjukhuset i Solna för vidare vård.

– Vi har ingen riktig klar brottsplats. Vi ligger lite lågt med var vi tror det kan ha skett, säger Per Hedin vid polisen i Solna till Expressen.