Sverigedemokraternas kommunalråd i Göteborg, Jörgen Fogelklou, kommer fortsätta att företräda partiet – trots det konto på Flashback med antisemitiska inlägg som han anklagats för att ligga bakom. Det rapporterar TT.

Det var hösten 2016 som sajten Aktuellt Fokus uppmärksammade ett konto på debattsajten Flashback som åren 2010 och 2011 bland annat spridit grovt antisemitiska inlägg. ”Juden är roten till allting ont” och ”Mengele var en oerhört pragmatiska man”, stod att läsa i ett par av inläggen från användaren ”afghan”.

Josef Mengele var en nazitysk läkare, ökänd för sina sadistiska experiment på judiska fångar i koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau under andra världskriget.

Faksimil

Kontot ”afghan” kunde tekniskt knytas till Jörgen Fogelklou via e-postadressen [email protected]. I ett flertal av inläggen från kontot redogjordes dessutom för personliga detaljer och övriga omständigheter som stämmer väldigt väl överens med Fogelklou och hans liv.

Jörgen Fogelklou har emellertid hela tiden förnekat att det är han som står bakom kontot.

Får vara kvar

I maj i år uppmärksammades kontot ”afghan” på nytt av Aftonbladet, och i samband med det inledde Sverigedemokraterna en utredning av kommunalrådet.

Nu har partiet kommit fram till att de inte lyckats bevisa att det är Fogelklou som står bakom afghan-kontot, och han kommer därför få fortsätta representera partiet.

”Även om det finns starka indicier som kopplar Fogelklou till kontot har vi inte kunnat styrka att inläggen faktiskt är hans. Mot bakgrund av detta har partiets medlemsutskott lagt ner utredningen. Ärendet är därmed att betrakta som avslutat”, säger partiets pressekreterare Christian Krappedal i en skriftlig kommentar till TT.