paris

Mbzt, CC BY-SA 4.0

Utrikes

Franska folket har fått nog av invandring

Publicerad 9/7/2023
Annons

En ny undersökning visar att 72 procent av fransmännen anser att regeringen erbjuder för mycket hjälp till migranter, och en lika stor andel anser att migranterna utgör ett säkerhetsproblem.

Frankrike är ett av de hårdast drabbade europeiska länderna av en omfattande invandring från Mellanöstern och Afrika, med allt vad det innebär.

LÄS ÄVEN: Frankrike förbjuder heltäckande muslimsk klädsel

Undersökningen av det franska konsument- och opinionsföretaget Toluna visar också att 61 procent av franska folket anser att invandrare är ett kulturellt hot och 56 procent att de är ett hot mot den sociala strukturen.

Endast 14 procent godkänner ett ovillkorligt accepterande av migranter medan 24 procent, mestadels konservativa väljare, avvisar varje form av invandring.

Avvisar massinvandring

Resultaten stämmer överens med en flera decennier lång trend där den franska allmänheten avvisar massinvandring men har – liksom i Sverige där en majoritet också alltid varit emot – ändå påtvingats detta.

– Detta är i själva verket en fragmentering och ja, den här risken finns och jag tycker i alla fall att den demografiska förändringen i Europa är extremt spektakulär. De historiska folken i vissa kommuner och regioner håller på att bli en minoritet, sa den franske filosofen Alain Finkielkraut när han diskuterade ”den stora ersättningen” 2022.

En annan undersökning i år visade att 64 procent av fransmännen är emot icke-europeisk invandring.

LÄS ÄVEN: Krigsscener i Frankrike – men Macron roar sig på konsert

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
432Regeringen lovade sänka skatten – höjde i stället med 30 procent
Annons