I början av december förra året rånades en kurir på Arlanda norr om Stockholm på en väska med flera miljoner i kontanter. Nu begärs fyra män häktade misstänkta för att ha genomfört rånet.

De fyra männen – som samtliga är chilenska medborgare – greps i onsdags i en söderförort till Stockholm och begärs nu häktade på sannolika skäl, det vill säga den högre misstankegraden.

Rånet genomfördes i anslutning till flygterminalen där kuriren hotades och utsattes för våld i samband med att väskan innehållande mestadels svenska sedlar tillgreps. Polisen har inte velat offentliggöra vilket företag kuriren arbetat åt och pengarna stulits från eller huruvida hela eller delar av rånbytet har återfunnits.

Samtliga i den kvartett som nu begärts häktade är kända av polisen sedan tidigare och dömda för diverse brott. Det handlar bland annat om narkotikabrott, stöld, försök till misshandel, brott mot knivlagen, olaga hot, häleri, rattfylleri och olovlig körning,

Bevisning mot männen ska bland annat finnas i form av bilder från övervakningskameror på Arlanda flygplats. Polisen vill dock inte uppge om själva rånsituationen fångats på bild.