Under natten till den 26 juni i år blev en 40-årig berusad kvinna överfallen av fyra för henne okända män i Flemingsberg söder om Stockholm. En av männen fällde kvinnan till marken i ett skogsparti, och han och de övriga tre turades därefter om att våldta henne. Två av förövarna tog sedan med kvinnan mot Flemingsbergs station och ledde henne in i en hiss där de våldtog henne ännu en gång. Nu har domen kommit.

Samnytt har tidigare rapporterat om de fyra eritreanska männen som genomförde den grova överfallsvåldtäkten. De två yngre gärningsmännen, Huluf Kindeya Gebremariam (27) och Seare Measho Redae (29), kom till Sverige under covidpandemin 2020 och båda beviljades uppehållstillstånd samma år.

De två andra är 33-årige Haileab Ghebre Weldemichael, som endast har och haft tidsbegränsade uppehållstillstånd, och 35-årige Mihretab Haile Gebrehiwt som har permanent uppehållstillstånd. Båda kom till Sverige 2014.

Åklagare ville utvisa – tingsrätten sa nej

Kammaråklagare Axel Frick yrkade att samtliga fyra våldtäktsmän vid en fällande dom skulle utvisas till Eritrea och förbjudas återvända till Sverige kommande femton år. Men någon utvisning blev det inte – alla får stanna i Sverige.

SVT rapporterar att Södertörns tingsrätt har dömt tre av männen till fängelse i fem år och sex månader för grov våldtäkt. Den fjärde mannen döms till två år och tre månaders fängelse för våldtäkt. I samtliga fall dras en tredjedel av strafftiden av enligt praxis. De fyra ska utöver fängelsestraffen betala skadestånd till kvinnan.

LÄS ÄVEN: HÄR är MONSTREN som våldtog kvinna i Flemingsberg