Den unga kvinna som i helgen sköts i huvudet i en lägenhet i Gustavsberg i sydöstra Storstockholm har avlidit. Det bekräftar polisen. Den 24-årige man med utomvästlig invandrarbakgrund som dagen efter dådet greps och anhölls för brottet har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord, grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.

Det var på lördagskvällen som dramat utspelade sig. En 21-årig kvinna som efter ett larm påträffats med livshotande skottskador fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter och hölls sedan nedsövd. Men hennes liv gick inte att rädda.

En för polisen sedan tidigare känd 24-årig man med utomvästlig invandrarbakgrund kunde snabbt gripas som misstänkt för att ha avlossat skottet. Han uppges i samband med gripandet ha uttalat orden ”Vad har jag gjort?”. Han sitter nu häktad misstänkt för mord och grovt vapenbrott.

Uppgifter saknas om vilken relation gärningsman och offer haft till varandra. Lägenheten där mordet begicks uppges tillhöra en tredje person.

Skulle suttit i fängelse när mordet begicks

24-åringen har en rad domar på sig sedan tidigare för bland annat flera narkotikabrott, olaga hot, försök till utpressning, brott mot knivlagen, vapenbrott, skattebrott, flera försök till bedrägeri, rattfylleri och flera grova olovliga körningar.

Mannen dömdes i juni 2019 till två års fängelse och skulle vid mordtillfället i lördags ha suttit i fängelse om han inte fått straffrabatt.

Rättsväsendet har även tidigare farit varsamt fram med mannen som bland annat fått en fängelsedom omvandlad till skyddstillsyn efter att han försäkrat rätten om att han ska lämna den kriminella banan och bli hederlig.