I podcasten Träningspodden berättade programledaren Jessica Almenäs om sin upplevelse av en basketmatch i Stockholmsförorten Husby där stämningen ska ha varit hätsk. ”Rasism” menar kritiker som också anser att Almenäs förmedlar en bild av att det är läskigt att befinna sig i invandrartäta områden. Efter kritiken pudlar Almenäs.

– Lite stökigt område. Man kanske inte ska hänga där själv på kvällarna och så, berättade Almenäs i podcasten för träningsprofilen Lovisa ”Lofsan” Sandström.

Almenäs uppgav också att hon upplevde Husby som otryggt och att motståndarlaget, där man vid upprepade tillfällen skrek ”hora” och tjafsade med domaren, var uppkäftiga.

– Matchen innan vår så är det tjejer, de kanske är 14 år skulle jag säga, och det var ett otroligt hårt klimat. De skrek åt varandra, skrek åt andra laget, någon kallade en annan för hora och den andra tjejen blev skitförbannad.

Almenäs vittnesmål blev alltför mycket för somliga lyssnare som menar att det är rasistiskt och att man pekar ut flickor i Husby som mer ouppfostrade jämfört med flickor från Kungsholmen.

Efter kritiken har podcasten censurerats då man klippt bort samtalet om Husby. Man går även ut och pudlar i ett långt Facebookinlägg. ”GIVETVIS är vi inte rasister och GIVETVIS går vi inte omkring och känner ett glödande hat mot andra människor eller andra stadsdelar”, försäkrar man bland annat.