Det var inte en gasexplosion som vållade explosionen i Annedal i Göteborg tidigt idag på morgonen. Det uppger Göteborg energi för Samnytt.
– Det finns inga gasledningar i huset, säger Cecilia Erdalen på Göteborg energi till Samnytt.

Sex personer skadades allvarligt, och ytterligare ett tjugotal mer lindrigt, vid en detonation i ett bostadshus på Övre Husargatan i Göteborg strax innan klockan fem idag på morgonen.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse, men det är oklart vad det var som vållade explosionen. I medier har det framförts en hypotes om att en gasläcka ligger bakom.

”Inga gasledningar i huset”

Men att det skulle vara en gasläcka som ligger bakom tillbakavisas av Göteborg Energi, som ansvarar för Göteborgs gasnät.

– Det finns gasledningar i gatan, alltså Övre Husargatan, men det finns inga gasledningar i huset, säger Göteborg Energis pressansvariga Cecilia Erdalen till Samnytt.

– Det finns en mängd olika rör och ledningar i Övre Husargatan, både elledningar, gas, fjärrvärme, fiber och allt möjligt, påpekar hon.

Erdalen berättar att hon pratat med sina kollegor, och att de inte noterat något som tyder på att gasledningen i gatan skulle ha börjat läcka och på så sätt orsaka explosionen.

– Vi har ingen indikation på att det skulle handla om en gasexplosion, säger Erdalen.

– Det finns ingenting som vi vet som tyder på det.

LÄS MER: 25 skadade – stor insats efter bombning av flerfamiljshus