Natten mot torsdagen utsattes en kvinna i gängkriminellt problemtyngda Stockholmsförorten Hässelby för en grov gruppvåldtäkt. Polisen grep en rap-artist och två andra personer som sedan anhölls av åklagare. Ytterligare en inblandad är efterlyst men ännu inte gripen.

Polis och åklagare är förtegna med uppgifter om de anhållna, utöver att de är ”unga”. Det man uppger är att två av dem är misstänkta för grov våldtäkt och en av dem även för övergrepp i rättssak. av allt att döma efter att ha hotat kvinnan med repressalier om hon anmälde våldtäkten.

Den tredje anhållne personen är en kvinna som misstänks för medhjälp till grov våldtäkt. Hon ska ha varit pådrivande för att försätta offret i ett hjälplöst tillstånd genom att hälla i henne alkohol och sedan uppmanat männen att våldta henne.

– Jag kan inte kommentera ärendet mer än så på grund av förundersökningssekretess, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen, i en kommentar till SVT.

Rap-artist bland gärningsmännen
En av de anhållna männen hävdas vara en profilerad rap-artist. Enligt uppgift till Samhällsnytt rör det sig om en somalisk man bosatt i Rinkeby som tidigare varit inblandad i gängrelaterade aktiviteter och även blivit skjuten i samband med en kriminell uppgörelse kopplad till den så kallade ”Dödspatrullen” i området.

Ytterligare en man ska ha varit inblandad i den grova gruppvåldtäkten. Han har än så länge lyckats hålla sig undan polisen.

Lägenheten där våldtäkten ägde rum har spärrats av för teknisk undersökning och förhör skall under torsdagen hållas med de inblandande.