21-årige Amir Rahimi från Afghanistan, som våldtog en handikappad kvinna i södra Stockholm i januari i år, döms till två och ett halvt års fängelse – men slipper utvisning. Det har Södertörns tingsrätt beslutat.

Det var i december förra året som 21-årige Amir Rahimi kom i kontakt med en ung kvinna, som bor med sin mamma, via sociala medier. Kvinnan har enligt den nyligen avkunnade domen en ”ospecificerad lindrig intellektuell funktionsnedsättning sedan födseln och går i en gymnasiesärskola”. Enligt en utredning bedöms hon ”prestera betydligt under genomsnittet” i de begåvningstester hon gjort.

Den 15 januari i år kom Amir Rahimi överens med kvinnan om att träffas hemma hos honom för att ”ha samlag”. Enligt utredningen är det Amir Rahimi som drivit på om att han vill ha sex, och det är oklart om kvinnan överhuvudtaget förstår vad begrepp som sex och samlag innebär.

Sövdes ned efter våldtäkten

Dagen efter träffen upptäckte kvinnans mamma att hennes dotter ”blödde kraftigt ur underlivet”. Hon tog med dottern till gyn-akuten, som skickade dem vidare till akutmottagningen för våldtagna kvinnor. Där upptäcktes att kvinnan hade en ”djup spricka i slidöppningens slemhinna”. Hon sövdes ned och syddes med tre stygn.

LÄS ÄVEN: Gymnasieafghan häktad för bestialisk våldtäkt på handikappad – offret hölls nedsövd med svåra skador

I polisförhör berättade kvinnan att Amir Rahimi haft sex med henne kvällen innan, trots att hon inte ville. Att hon fick ont av samlaget, började blöda och att hon skrek åt honom att sluta. Trots det fortsatte han.

Amir Rahimi greps av polisen den 16 januari och anhölls samma kväll misstänkt för våldtäkt.

Döms för våldtäkt men får stanna

Nu har domen fallit mot Amir Rahimi. Han döms till två års och sex månaders fängelse för våldäkt. Domstolen anser att det finns ”försvårande omständigheter” när det gäller våldtäkten. Det är oklart om han kommer överklaga domen.

– Jag kan tyvärr inte besvara några frågor, säger hans försvarsadvokat Seher Nuredini till Samnytt.

Däremot avslår domstolen åklagarens utvisningsyrkande. Domstolen anser ”inte att det föreligger synnerliga skäl för utvisning”, står att läsa i domen.

Därför kommer den 21-årige afghanen få stanna i Sverige efter avtjänat straff.

SD-nämndeman ville utvisa

En av nämndemännen i tingsrätten, sverigedemokraten Per Ekström, håller emellertid inte med de övriga ledamöterna i domstolen.

Han anser dels att Amir Rahimi borde dömas till ett hårdare straff, tre års fängelse, för att han utnyttjat en ung kvinna med en funktionsnedsättning. Dels menar han att att våldtäktsmannen borde utvisas från Sverige efter avtjänat straff.

Han skriver i en skiljaktig mening att det föreligger ”synnerliga skäl för att utvisa Amir Rahimi varför han ska utvisas och förbjudas att under tio år återvända hit”.

Faksimil

Tidigare utvisad fick amnesti

Amir Rahimi har tidigare fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd i Sverige. Utvisningsbeslutet vann laga kraft 17 augusti 2018.

Men tack vare den så kallade gymnasielagen kunde Amir Rahimi på nytt söka uppehållstillstånd i Sverige, vilket han denna gång beviljades. Han har nu ett tillfälligt uppehållstillstånd som gäller fram till januari 2023.

Gillade du den här artikeln?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.