Ett av Sveriges Televisions nyhetsankare har stängts av sedan det uppdagats att han vid flera tillfällen onanerat på offentliga platser. Det skriver Aftonbladet.

Avslöjandet gjordes igår på Flashback av en användare som hittat ett sociala medier-konto som tillhör en 52-årig man som arbetar som nyhetsuppläsare på SVT. På kontot har 52-åringen lagt upp bilder och filmer på sig själv där man bland annat kan se hur han ejakulerar i duschar och på träningsredskap på ett gym. I andra videosekvenser som sprids på internet syns hur mannen har sex med andra män.

På en av bilderna kan man se hur mannen onanerar på ett gym medan en annan man tränar i bakgrunden, till synes ovetandes om vad 52-åringen håller på med.

Nyhetsankaret kommer tillsvidare inte få synas i TV-rutan. SVT:s presschef Camilla Hagert menar att hans agerande kan skada TV-bolagets anseende.

– Det är en förtroendefråga för SVT så det är klart att vi ser allvarligt på det agerandet utifrån hans publika roll, säger hon till Aftonbladet.

Det är i nuläget oklart om 52-åringen kommer få jobba kvar på SVT. Hagert förklarar att man först behöver prata med 52-åringen.

Samhällsnytt har sökt den 52-årige SVT-profilen.