En man greps under onsdagseftermiddagen sedan han kastat sten mot Salwan Momika, som eldade upp en koran utanför moskén på Södermalm i Stockholm. Den gripne misstänks nu för försök till misshandel.

Mannen var en av de omkring 200 upprörda motdemonstranter som samlats för att protestera mot koranbränningen. Polisen skriver på sin hemsida att han först tog upp en sten och misstänktes försöka kasta den på den irakiske koranbrännaren. Han avvisades då från platsen, men kom senare tillbaka och passade då på att kasta en sten.

LÄS MER: Irakier bränner koranen utanför moskén på Södermalm

I videoklipp på Facebook syns hur mannen snabbt grips av polis efter att han kastat stenen. Iförd handbojor förs han iväg från platsen. Han misstänks nu för försök till misshandel.

Hets mot folkgrupp

Förutom den stenkastande mannen har polisen upprättat en anmälan mot Salwan Momika. Han misstänks för hets mot folkgrupp eftersom han eldade en koran utanför moskén. Han misstänks även för överträdelse av eldningsförbudet.

Facebbok/Faksimil

Polisen har tidigare försökt stoppa Salwan Momika, Chris Makoundoul, Rasmus Paludan och andra som försökt häda den muslimska tron. Men såväl förvaltningsrätten som kammarrätten i Stockholm har slagit fast att polisen inte får förbjuda den typen av demonstrationer.

LÄS ÄVEN: Domstol: Fel av polisen neka koranbränningar