Den till USA utvandrade hockeystjärnan Robin Lehner tog sig till Twitter för att uttrycka sin frustration över Sveriges hantering av coronaepidemin. I starka ordalag gick han till attack mot svenska makthavare.

Lehner har delat en tweet av Financial Times-journalisten John Burn-Murdoch till sina drygt 65 tusen följare. I en graf i tweeten kan man se att dödligheten i Sverige stiger rakt uppåt – även jämfört med andra länder. Burn-Murdoch kommenterar särskilt Sveriges hantering av krisen med:

”Sverige har undvikit karantän, men dagliga dödstal där stiger snabbt”.

Detta fick hockeystjärnan som sedan 2010 spelar för diverse NHL-klubbar i USA att ilskna till. I en arg tweet skrev han följande på svenska:

”Vad håller Sverige på med??? Jävla idioter! Min lilla syster går i skolan och har en sjuk mamma hemma som nog inte klarat av denna sjukdomen. Vakna för helvete!”

Det emotionellt laddade utspelet ogillades av flera följare som kommenterar att Lehner bör ”hålla käften” så länge han inte är expert i epidemiologi.

Emellertid fortsätter dödssiffran i Sverige att stiga för varje dag. Experter varnar för att antalet döda kan räknas i tusentals som en konsekvens av det ”svenska experimentet” som agerandet kallas utomlands.

LÄS ÄVEN: Professor vid Karolinska: ”De kommer att köra folk i ättestupa”