Uppsättningen innehåller en rad olika droger som mannen är menad att ta under sin partners graviditet så att han ska få mjölkkanaler i tid för födseln. Det hela sägs vara i ett tidigt skede och är ej testat ännu, men sidoeffekterna inkluderar bland annat att mannen får bröst i en storlek motsvarande B-kupa.

Uppfinnaren, Marie-Claire Springham, ser inget konstigt i detta.

– Jag kan inte se varför par inte skulle använda detta, säger hon till MailOnline. Det verkar konstigt men kvinnor har använt hormoner för att förändra deras kroppar sedan P-pillret utvecklades.

– Många kvinnor har svårt med amningen. Detta är ett empati-verktyg så att en manlig partner kan hjälpa till på ett väldigt användbart och stöttade sätt.

Vann pris
Amnings-kitet, som var Springhams projekt under hennes sista universitetsår, vann pris vid den första ”Meaning-Centred Design Awards” som gick av stapeln tidigare i år.

Även om det bara är ett koncept, skulle det hela innebära att en man tar hormonet progestin en gång om dan så snart som hans partner upptäckt att hon är gravid.

Progestin skapar produktion av mjölkanaler som är nödvändiga för amning. De sex sista veckorna skulle mannen ta Domperidon fyra gånger om dagen som stimulerar produktionen av bröstmjölk. Därefter ska mannen ta denna mix så länge han önskar amma, sägs det.

Oklara sidoeffekter
Det är oklart exakt vilka sidoeffekter detta för med sig, eftersom det inte är testat ännu. Samtidigt är det osäkert om proceduren kommer testas på män inom det närmaste men Springham sa till MailOnline: ”All teknologi är på plats. Detta kan vara tillgängligt inom 5-10 år.”

Programledaren Piers Morgan reagerade på nyheten där han skrev ”For fucks sake” (ungefär: ”Vad i helvete”):

Uppfinnaren Springham menade på sitt Instagram-konto att ”det går inte att övertala vissa”:

https://www.instagram.com/p/BpZa_nfAZkF/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Debattörerna i Piers Morgans Twitter-tråd är mycket kritiska till det hela. Bland annat skrev en:

Manligt och kvinnligt…vi har alla våra speciella förmågor och vi är inte likadana. Tillsammans skapar vi en komplett enhet. Därför borde vi omfamna våra egna roller som man eller kvinna och inte försöka göra saker vi inte vara skapade att göra

En annan sa kort och gott att han vill stanna världen för att kunna hoppa av:


En kvinnlig Twittrare menar att det hela är overkligt och undrar om hon vandrat in i ett parallellt universum: