Ingen har ännu gripits för gårdagskvällens mord i Stockholms­förorten Rinkeby. Det berättar polisens presstalesman Lars Byström för Samhällsnytt.

En man i 25-årsåldern sköts vid halv sju-tiden ihjäl inne på en pizzeria i Rinkeby i västra Stockholm. Under kvällen hämtades personer till förhör med anledning av mordet, men ingen har alltså ännu gripits för det.

– Inget genombrott och det innebär att ingen är frihetsberövad. Det är en mordutredning och vi sätter in en ordentlig utredningsresurs, säger Lars Byström till Samhällsnytt.

Byström berättar att polisen bland annat försöker få tag på övervakningsfilmer för att se om mördaren eller mördarna fångats på bild.

– Sedan avvaktar vi även den tekniska bevisningen, säger han.

LÄS MER: Skottlossning i Rinkeby – en man avliden

Enligt uppgift till Aftonbladet ingick den mördade mannen i en av två rivaliserande kriminella fraktioner i Stockholms förorter.

På den ena sidan av konflikten finns den så kallade ”dödspatrullen” – en grupp kriminella somalier som ligger bakom ett större antal mord de senaste åren. Den man som sköts ihjäl i Rinkeby igår kväll uppges tillhöra ”den andra sidan” i den konflikten. Dödspatrullens främsta rivaler kallas för ”Shottaz”, ett gäng som även de utgörs av framförallt somalier.

Gårdagens mord tros vara en hämnd för ett annat mord i ett garage i Rinkeby under nyårshelgen. Då sköts en man ihjäl som uppges ha kopplingar till dödspatrullen.

Enligt en artikel publicerad av Sveriges Television har ingen i dödspatrullen dömts för något av de många mord som de anses ligga bakom. Anledningen uppges vara brist på tekniska bevis och att vittnen inte vågar träda fram och berätta om morden.