Spel- och träningsverksamheten för skånska Limhamns allsvenska fotbollslag LB07 hotas av hotfulla och våldsamma invandrargäng. Det rapporterar Sydsvenskan (19-08-23).

Limhamns IP terroriseras sedan en tid tillbaka av flera kringdrivande antisociala och småkriminella gäng med invandrarungdomar. Problemen har blivit så omfattande att idrottsverksamheten inte kan bedrivas på ett normalt sätt.

Gängen intar planen och använder den för att cykla på. När de ombeds lämna planen för att det ska tränas fotboll blir ungdomarna aggressiva och hotfulla.

Spelar och ledare kallas för ”hora” och blir hotade med att få sina bilar sönderslagna. Gängen sprider krossat glas på fotbollsplanen och urinerar in i materialrummet.

Klubben menar att situationen är oacceptabel men att man får otillräcklig hjälp med att komma till rätta med problemet. Om detta exempelvis drabbat mer profilerade Malmö FF tror man att det skulle satts in betydligt kraftfullare åtgärder från samhället.

LB07 skriver på sin webbplats att man ser som sin och idrottens uppgift att fånga upp unga i riskzonen för att hamna i utanförskap. Denna ambition förefaller inte ha gjort de utanförskapsgäng som nu terroriserar verksamheten mer vänligt inställda till klubben. Man är mer intresserad av att sabotera fotbollsverksamheten än att delta i den.