IS-terroristen Michael Skråmo rapporteras död

193 Shares

Den norsk-svenske- IS-terroristen Michael Skråmo uppges vara död. Uppgifter om detta ska ha lämnats till Skråmos mor och syster. Det rapporterar den brittiska tv-kanalen ITV.

De anhöriga berättar för ITV att de fått meddelande om att Skråmo dött under slutstriderna om IS sista fäste i syriska Baghuz. Skråmos far uppger dock att han inte fått motsvarande besked. Inte heller har den kurdiska milisen YPG i det aktuella området bekräftat uppgifterna om Skråmos död.

LÄS MER: Islamkonvertiten och IS-terroristen Skråmo gripen i Syrien

För en dryg vecka sedan rapporterades att Skråmo gripits i östra Syrien, men några dagar senare kom uppgifter om att Skråmo inte fanns med på YPG:s listor över tillfångatagna IS-terrorister.

LÄS MER: Skråmo kan åtalas i Norge – anhöriga vill ha hem hans sju barn till Sverige

Tidigare uppgifter har också gjort gällande att Skråmos sju barn som befunnit sig i området ska ha förts i säkerhet, men anhöriga är osäkra på om det stämmer. Om uppgifterna om Skråmos död är korrekta innebär det att barnen nu är föräldralösa eftersom modern, Amanda Gonzales, dödats tidigare i samband med strider i området.

193 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.