Den Sverigedemokratiske riksdagsledamoten Jonas Millard ställer nu sin riksdagsplats till förfogande och lämnar de uppdrag han haft i konstitutions- och utrikesutskottet. Detta efter avslöjanden om att han under pseudonym på forumet Flashback skrivit grova inlägg om bland annat hur man drogar, misshandlar och våldtar kvinnor.

Millard har erkänt att det aktuella kontot, SinX, startades av honom och att han skrivit vissa av de 5000 inlägg som gjorts. Andra inlägg nekar han till att han är upphovsman till och menar att i stället någon annan författat som lyckats lista ut kontots lösenord.

Partiledningen har sedan avslöjandena gjordes haft en kontinuerlig dialog med Millard, och initialt kommunicerades till media att man hade fortsatt förtroende. Nu gör man emellertid en annan bedömning och har bett Millard att lämna sina riksdagsuppdrag, något som han också gått med på att göra i stället för att som andra SD-ledamöter tidigare sitta kvar som så kallad politisk vilde.

Millard säger till media att han ångrar det han skrivit men att det var längesedan och att han tar avstånd från det idag. Han säger sig samtidigt inse att avslöjandena gör det omöjligt för honom att utföra riksdagsarbetet på ett nöjaktigt sätt.

Jonas Millard har varit aktiv i Sverigedemokraterna sedan 2001 och valdes in i riksdagen 2014.