Vilt slagsmål mellan vad SR beskriver som ”två grupperingar” bröt ut under natten till söndag. Minst ett 30-tal individer slogs med knivar och järnrör. Trots det stora antalet kombattanter har polisen enligt uppgift inte gripit någon av våldsverkarna.

Polisen larmades till Storgatan vid 21:25 om att bråk uppstått. Väl på plats uppges bråket till stora delar ha varit överspelat och ingen greps, trots att ett flertal av de inblandade ska ha varit beväpnade.

– Det har varit ett bråk mellan två grupperingar med ett trettiotal inblandade sammanlagt, och det har varit både knivar och järnrör inblandade, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i Västra Götaland till Expressen.

LÄS ÄVEN: Skenande kostnader för migranter i Bengtsfors – vill stoppa mottagandet

Bengstforsbor tappar tilltron till rättsväsendet

Istället för att gripa våldsverkarna valde polisen att ta emot anmälningar, bland annat en för grov misshandel, fyra för misshandel och två anmälningar om skadegörelse. Ett antal bilar uppges ha vandaliserats under tumultet. Skadeläget bland deltagarna är oklart men ingen ska ha behövt ambulansskjuts till sjukhuset.

– Det är något som har utlöst det, det har varit oroligt dagen innan det här ärendet. Så de har samlat ihop styrkorna och så blev det ett större bråk, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i Västra Götaland till Aftonbladet.

Adlersson uppger att delar av förloppet har filmats och att polisen nu kommer gå igenom materialet.

Många i Bengtsfors har på senare tid tappat tilltron till rättsväsendet. Tidigare i år grep polisen tre män sedan de tagit lagen i egna händer och misshandlat en känd livsstilskriminell man i samhället, något Samnytt uppmärksammade.

”Medborgargardets” tilltag fick uppskattning av många ortsbor. En insamling startades på Facebook för att bidra till förlorad arbetsinkomst för de tre männen. Målsättningen var att samla in 30 000 kronor att dela på. Det totala beloppet hamnade slutligen på hela 163 100 kronor.