Två personer knivskars under måndagsmorgonen i ett knivdrama på NTI-gymnasiet i Kristianstad. En tonårspojke har gripits för dådet.
– Vi håller på att kartlägga händelseförloppet, för vi vet inte exakt vad som har skett än, säger Filip Hannas på Skånepolisen till Samnytt.

Klockan 09:14 årets första skoldag får polisen in ett larm om ett knivdrama på NTI-gymnasiet i centrala Kristianstad. En tonårspojke på skolan har knivskurit två andra personer, en annan tonårspojke som är under 18 år samt ytterligare en person.

– Det rör sig om en vuxen person. Relationen till skolan kan jag inte gå in på tyvärr, säger Filip Hannas på Skånepolisen till Samnytt apropå det andra knivskurna brottsoffret.

Flera polispatruller och ambulanser larmas till skolan. Ingen av de båda knivskurna har emellertid några livshotande skador.

Knivmannen grips av polis och misstänks nu för mordförsök. Brottsplatsen spärras av och undersöks av tekniker medan vittnen till dådet förhörs av polis.

– Vi är väldigt tidiga i utredningen just nu. Vi håller på att kartlägga händelseförloppet, för vi vet inte exakt vad som har skett än. Vi kan konstatera att vi har två personer skadade, och nu håller på på att utreda vad som har förorsakat det, säger Filip Hannas.