På onsdagskvällen blev fyra personer jagade och knivhuggna av en okänd man i huvudstaden. Strax innan mannen gick till attack ska han ha skrikit ”I will kill you”. Två personer har rapporterats så allvarligt skadade att de måste hållas nedsövda. Trots en större polisinsats har man fortfarande ingen misstänkt för mordförsöken.

Det var klockan 19.34 på onsdagskvällen som polisen mottog larm om två knivhuggna personer i området Skärmarbrink strax söder om Stockholm, rapporterar Polisen. Enligt deras händelserapport har en okänd man helt slumpmässigt valt ut offren och precis innan attacken skrikit ”I will kill you”.

Knivmannen uppges ha jagat fyra personer i 25-årsåldern. Två av dessa är män som blev så allvarligt knivhuggna att de måste sövas ned på sjukhuset. Enligt polisen är skadeläget för den ena personen fortfarande oklart men den andre uppges ha fått lämna sjukhuset.

Polisen inledde en större insats i området med förstärkning från piketstyrkan och hundförare för att förhindra nya attacker och komma gärningsmannen på spåren. Sökinsatsen har emellertid inte resulterat i något gripande. På torsdagen förklarade Polisen att man ännu inte vet vem mannen är eller vilket motiv som föranlett knivattacken.

– Vi har ingen som har gripits för brottet i nuläget. När det hände i går så genomfördes en rad utredningsåtgärder, vi spårade mannen, gjorde teknisk undersökning och genomförde dörrknackning, säger Per Fahlström, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Gärningsmannens motiv är oklart men enligt uppgifter från vittnen till Aftonbladet ska det handla om en psykiskt instabil person.