➤ SD Västra Götaland Norra kräver att mannen avskedas alternativt omplaceras.

Den kommunanställde mannen ska i en diskussion om vargjakt i en sluten Facebookgrupp ha frågat när skyddsjakten på Sverigedemokrater drar igång.

Utspelet har väckt starka reaktioner inom SD Västra Götaland Norra då mannen ifråga har en ledande ställning inom en ungdomsverksamhet i en kommun i Dalsland.

– Mannen arbetar med barn och ungdomar och är en förebild. Det är fullständigt oacceptabelt att man uttrycker sig på det viset när man har den positionen, säger Matheus Enholm, distriktsordförande inom SD Västra Götaland Norra, till SVT.

– Efteråt har han försökt släta över och säga att det bara var ett skämt. Det håller inte, så här skriver man bara inte.

I ett brev till kommunen kräver SD att mannen avskedas. Ifall detta inte går ”bör han åtminstone förflyttas till en tjänst där han inte är en förebild, där han inte jobbar med barn och ungdomar”, säger Enholm.

Från kommunens sida uppger man att man tagit del av informationen och brevet samt bekräftar att mannen är anställd på kommunen. Innan eventuella vidare åtgärder vill man först höra mannens version av det inträffade.