Två enheter på Kronofogdemyndigheten ska slås samman. Medarbetare – från bland annat Stockholm, Malmö, Göteborg och Eskilstuna – skulle lära känna varandra på en lyxig konferens på Ronneby Brunn. Men chefer ska ha blivit berusade och kvinnor ska ha ofredats sexuellt.

Den 17-18 september deltog två enheter på Kronofogden i en gemensam lära känna varandra-konferens, med tillhörande festkväll, på fritidsanläggningen Ronneby Brunn. Expressen rapporterar att festkvällen bjöd på chefer som gick upp på scen för att dansa fågeldansen, med fjädrar på huvudet, och flera chefer uppges ha synts i baren – berusade.

Enligt den nya enhetens chef, Magnus Arvidson, hade de inslag på konferensen som man brukar ha när man inte känner varandra för att ”lära känna varandra lite bättre”.

Fyra kvinnor uppger att de under festkvällen har utsatts för sexuella trakasserier av en kollega.

– Ja. Det stämmer. Det var fyra medarbetare inom Kronofogden som uppger sig ha blivit utsatta för sexuella trakasserier av en annan medarbetare inom Kronofogden. Det håller vi på att utreda. Det ser vi väldigt, väldigt allvarligt på. Vi har nolltolerans mot sådant här. Inom Kronofogden ska vi behandla alla med respekt, säger Magnus Arvidson till Expressen.

Enligt uppgifterna ska en kvinna ha blivit tagen på brösten och en annan kvinna ska ha blivit ofredad i hotellkorridoren. Den utpekade medarbetaren fick stanna kvar på konferensen under dag två. Enhetschefen uppger att medarbetaren är medveten om att han betett sig olämpligt och är ”djupt ångerfull”.

Kalaset landade på 400 000 skattekronor för myndigheten.