Vid 11-tiden på torsdagsförmiddagen larmades polis till resecentrum i Linköping där en våldsam misshandel mot en kvinna pågick. Den polispatrull som anlände till platsen anträffade en svårt skadad kvinna som fördes till sjukhus med ambulans. Hennes liv gick dock inte att rädda.

Kort efter händelsen kunde en man gripas som uppges ha en nära relation till kvinnan och vara den person som misshandlat henne till döds. Han ska bland annat ha tillfogat kvinnan dödliga knivskador.

Mannen är i 40-årsåldern. Uppgift saknas om kvinnans ålder. Det framgår inte om den gripne mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Polisen jobbar nu ”trygghetsskapande”

Tågtrafiken stoppades och stationen spärrades av. Polisen intervjuar vittnen och ber personer som gjort iakttagelser med lämnat platsen att höra av sig på telefon 114 14. Filmer från övervakningskameror ska också hämtas in för att klargöra det exakta händelseförloppet.

För att lugna de många personer som blev vittne till det våldsamma mordet jobbar polisen nu med vad de rubricerar som ”trygghetsskapande åtgärder” på platsen.