Det dödliga gängkriminella våldet i Malmö fortsätter i förminskad takt. På måndagsförmiddagen sköts en kvinna i 30-årsåldern gift med en känd kriminell profil till döds på öppen gata i Ribersborg i Slottsstaden. Enligt vittnesuppgifter bar kvinnan på ett spädbarn vid tillfället för dödsskjutningen.

Det var strax före klockan 10 på måndagsförmiddagen som polis larmades till Sergels väg på Ribersborg i Malmö. Detta efter att flera skott avlossats. På platsen påträffades en skottskadad kvinna och ett barn liggande på marken.

Kvinnan och barnet fördes till sjukhus med ambulans men kvinnans liv gick inte att rädda. Kvinnan uppges ha träffats av ett eller flera skott i huvudet. Totalt ska ett tiotal skott ha avlossats.

Flera personer blev vittne till skjutningen och berättar att de sett en svartklädd person springa från platsen efter dådet med en pistol i handen. Den misstänkte mördare fångades på film av en privatperson.

Mer detaljerade signalementsuppgifter om den misstänkte gärningsmannen har inte offentliggjorts. Ingen person har än gripits för mordet. En stund efter mordet sattes en bil i brand på Stadiongatan i området Lorensborg. Polisen utesluter inte att det kan röra sig om mördarens flyktfordon och ett försök från denne att utplåna spår.

Skjutningen ägde rum mitt ibland människor på gatan. I närheten av platsen ligger också flera skolor.

Polisen uppger att den mördade kvinnans man är en välkänd gängkriminell profil och att motivet till mordet finns att söka i gängkriminella konflikter i Malmö..